четвртак, 27. децембар 2012.

Opsesivna kompulz(s)ija ili kompulz(s)ivna opsesija :)

Već neko vreme moj dečko i ja delimo jazbinu sa njegovim mlađim bratom (došlo dete da studira, i mi se još  malo smatramo takvima, pa je red i da se trpimo, malo. šalim se - not). I funkcionišemo tako još uvek (prekršteni prsti, jako jako čvrsto). 
Uglavnom malo dete studira pedagogiju (a htelo je psihologiju ali...), i mnogo se počeo ufuravati u te kvazi izraze i opsesije vezane za psihologiju pa počeo i mene svrstavati u neke :) kao grupe. Kaže mi da sam opsesivno kompulsivna... ja nemam problem sa tim jesam li ili nisam, znam da imam te neke čudne rituale (nikakvo veštičarenje nije u pitanju :) ) i male stvari koje moram da uradim. Neke od njih su:
- pre nego što sednem, legnem... da čitam knjigu moram da namestim zavesu na prozoru tako da je nema ni previše na jednoj strani ni premalo na drugoj. ili podmetač na stolu ili ćebence na krevetu... jer me takve stvari nerviraju kada ih primetim kraičkom oka... grr...
-kada sednem za sto da pišem nešto moram da poslažem knjige ili sveske jednu na drugu tako da ˝lepo˝ izgledaju.
-kuhinjske krpe moraju da budu lepo složene ili poslagane (što mi baš i ne polazi za rukom jer kao što rekoh živim sa dve muške individue) (ako nešto mrzim onda su to neuredne krpe)
-i još tako neke male stvari koje nećemo baš sve otkriti... :)

-ali jedna od najčudnijih ( ili nova reč NAJDRUGAČIJIH) stvari koju sam primetila kod sebe (od kako imam titulu O-K pa sam se malo zamislila) jeste da kada legnem da spavam nikako ne smem da imam otvorene šake tj. moraju da budu ili ispod pokrivača ili okrenute prema krevetu. ne zama zašto, valjda da mi neko ne stavi nešto u ruku.

Eto malo nešto više o meni... Možda sam luda, a možda sam samo O-K :)

7 коментара:

 1. haha ma mislim da svatko ima ovak neke sitnice, onda smo svi zajedno ludi :D

  ОдговориИзбриши
 2. Normalno je sa svako ima neke svoje navike :))

  ОдговориИзбриши
 3. Hehe..odmah se setim Monka :))
  Ja tako stalnom proveravam sporet i peglu a povremeno ustanem u nijedno doba noci da proverim vrata. samponi i gelovi za tusiranje stoje poredjani po velicini kao i knjige..

  ОдговориИзбриши
 4. Ja tvrdim mom dragom da sam ja O-K. Imam neke čudne navike: kad ručam, nikako ne mogu da operem sudove, Kad skinem stvari sa žice, naprosto moram da ih spakujem bez peglanja i kad legnem, ne uspevam da zaspim bez da me dooobro izljubi ;)

  ОдговориИзбриши
 5. Heheh, pa ti si bas OK :) I ja sam OK (za pocetak to): dosta stvari ima svoje mesto i ugao u mom stanu - cim vidim da nesto ne stoji kako sam zamislila, ne mogu nista drugo da uradim dok to ne pomerim. Dugo nisam mogla da zaspim dok cebe kojim sam se pokrivala nije imalo polozaj takav da glava princeze i princa nije stajala okrneuta ka mojoj. Kad ujutro ustajem, ne mogu kao ranije odma, vec prvo malo odremam naslonjena na lakat - kao, tako nema sanse da jace zaspim jer se ukocim.. I jos puno slicnih primera... Dodji kod mene na online EX YU party da se druzis sa ostalim bloggerima...

  ОдговориИзбриши